Startelvan: Tobias, Jesper, Hult, Andreas, Markus, Javid, Christoffer, Gustav, Mohammad, Isak och Kim.

1-0 Kim Fransson (3) (assist Isak Olsson)

1-1 (9)

2-1 Javid Hassani (assist Andreas Rådström)

3-1 Mohammad Hosseini (90+1) (assist Isak Olsson)

Ja vad ska man säga? Oflytet hänger sig kvar värre än en bakfylla, tror det var fjärde gången denna säsong som vi går till match med tolv spelare och återigen så gör killarna en jätte insats, skillnaden ikväll är att vi belönades med tre poäng!

Med tolv spelare så behövdes det en genomtänkt matchplan och våran var att den tolfte spelaren skulle bytas in mot en av anfallarna, typ rulla på tre anfallare så att säga. Försvarslinjen var givet och mittfältet likaså, frågan som vi hade var vart placerar vi Isak? Efter lite prat så bestämde vi oss för att placera honom bredvid Kim på topp, ett mycket väl lyckat drag!

Vi var det bättre laget under första halvleken och egentligen hade vi kunnat dödat matchen redan där. Vi är nära 1-0 redan i den första anfallet där vi håller bollen inom laget, slår ut den på Javid som slog ett inlägg som nickades mot mål och bollen rensades mer eller mindre på mållinjen. Men vi behövde inte vänta länge till för att ta ledningen, redan minuten efter så pressade Isak en back och vann tillbaka bollen, hittade fram till Kim som sköt bollen i mål i det bortre stolpen, 1-0!

Tyvärr så åkte vi på kvitteringen redan i den 9:e minuten efter lite slarv och vi brukar straffas rätt omgående, så även denna gång. Men det är precis i samma ögonblick som killarna visade vad dom var gjorda av ikväll. Ett jädrans anamma och lagmoral och vi pressade tillbaka bortalaget och började rada upp chanser efter varandra, en del som blev avblåsta för offside, en del rätt en del tveksamma och en del felaktiga, men så är det i division 6, domaren är ensam och det är omöjligt att se rätt alltid.

I den 13:e minuten fann det nya radarparet varandra igen, Isak med ett inlägg till Kim avslutade men målvakten räddade. I den 15:e minuten drev Jesper bollen längs sin kant och slog ett lågt inlägg som Kim prickade stolpen, men domaren blåste för offside. Vi fortsatte att trampa på och i den 19:e minuten fick vi chansen för första gången att testa en inkast variant inövat i teorin, Kim tog inkastet som Isak kom högst på och nickade mot mål, målvakten räddade till hörna.

I den 25:e minuten kom Javid fri återigen på sin kant och hittade Kim som avslutade och målvakten gjorde en räddning som han själv inte visste om. Killarnas slit skulle belönas med ett nytt ledningsmål i den 30:e minuten, vi rullade boll längs vårat försvar ett tag, sedan tog Andreas initiativet och drev bollen upp några meter innan han slog en perfekt boll till Javid, som startat sin löpning i rätt tid och kom rätt till bollen och i sin favorit position skruvade bollen in i det bortre stolpen, 2-1! Här vill jag verkligen framhålla Andreas läckra pass!

Gustav och Kigge slet som djur på mittfältet, dom fick även ta emot en hel del stryk, det var många sparkar på hällarna. Alla gör ett riktigt bra arbete under första halvleken, svårt att kräva mer ifrån killarna! Vi var nära 3-1 i den 34:e minuten då Jesper prickade stolpen med ett placerat skott efter ett bra förarbete av Momo. Just Momo kom mer och mer in i matchen nu och i den 40:e minuten har han ett avslut som målvakten lämnade retur på, Isak var väldigt nära att komma först på den men målvakten hann precis sätta händerna på bollen. 2-1 i paus kändes som ett par mål för lite.

Pausen gick åt att ge killarna andningsrum och låta dom ta igen sig. Småjusteringar gjordes samtidigt som vi försökte påpeka att inget var vunnet än! Khalil kom in till andra halvlek som planerat och Isak fick ta igen sig lite.

Om vi gjorde en kanon första halvlek så gjorde vi en betydligt sämre andra halvlek. Det var som om vi blivit kvar i omklädningsrummet och vi gav Sörby mer att säga till om. Som tur var så var inte dom allt för inspirerande och dom började klaga på varandra rätt tidigt i matchen och än mer under andra halvleken.

Trots att vi inte nådde upp i samma nivå som under första halvleken så var det vi som fick första målchansen, Hult med en perfekt slagen boll hittade Jesper som jobbade sig inåt och i en snedvinkel sköt utanför. Matchen hårdnade till och i den 52:a minuten fälldes Momo och domaren gav enbart en varning, kändes som det kunde ha varit rött då spelaren i frågan gick på knäna.

I den 62:a minuten slog oflytet till igen, Kigge tvingades utgå med en befarad sträckning i baksidan låret, Khalil fick ta ett kliv ner på plan bredvid Gustav och Isak fick kampera ihop med Kim igen, det var den matchplan! Det var under denna period som domaren höll på att tappa matchen, Gustav fick en armbåge i ansiktet, Javid åkte på en ful satsning och innan Kigge hade fått slänga in handduken blev han fult stämplad och helt otroligt att inte ens det gav ett rött kort!

Sörby hade en bra period under 68:e minuten och 77:e minuten med några halv farliga avslut som gick utanför Tobias mål. Juh mer tiden gick desto mer folk flyttade dom fram det gav oss några bra kontrings möjligheter, men vi var trötta både i benen och i huvuden vilket gjorde att vi inte alltid tog rätta besluten. Men i den 90+1:a minuten belönades vi med ett 3-1 mål, som i mycket påminde om vårat första mål ikväll, högpress och vunnen boll av Javid som hittade Isak som tillsammans med Momo kom i en 2 mot 1 kontring och vid andra försöket hittade Isak fram till Momo som behärskad satte ner målvakten och rullade in 3-1!

Riktigt stolt över våra 12 krigare ikväll, som visade lagmoral och kämpade tillsammans och belönades med 3 viktiga poäng! Nu tar dom flesta uppehåll, Markus, Gustav och Momo kommer att hjälpa A-laget imorgon, vi får passa på att försöka krya på oss och återkomma ännu starkare till höstsäsongen!